,

Безплатен семинар на тема „Авторско право за софтуерни инженери“

 

 SoftUni-Lab-Ballistic-at-Biznes-center-Stefan-Karadza

Семинарът е безплатен, както всички семинари на СофтУни впрочем, темата е актуална : „Авторско право за софтуерни разработчици“, а   лекторите са с достатъчно внушителни визитки: Георги Димитров (основател, управляващ съдружник и ръководител на групите по право на информационните и комуникационните технологии и право на интелектуалната собственост в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко”) и Тодор Саракчиев ( предприемач, специализирал ИТ право в Стокхолмския университет.). Семинарът ще се  проведе на 26 юни (четвъртък) от19:00 до 22:00 часа. в залата на СофтУни на ул. Васил Кънчев 26, вх. Д, ет. 4

Продукт от работата на софтуерните разработчици са нематериални произведения, които са плод на техния интелект и креативност. Всяко едно софтуерно приложение е обект на правна защита. Тук акцентът ще бъде поставен върху правните аспекти при разработване на софтуерни приложения, с авторското право върху софтуер и бази данни и практическите въпроси свързани с тях.
anket

Въпроси, които ще бъдат повдигнати:

  1. Какво е авторско право?
  2. Как възниква авторското право и какъв е неговия обхват?
  3. Какво е значението на различните лицензи и договори за предоставяне право на ползване върху софтуерни продукти, бази данни и т.н.?
  4. Какви са нормативните изисквания към създаването на информационни системи?
  5. Какво трябва да знаете, ако работи като freelancer или създавате собствен софтуер или сайт, докато работите на трудов договор?
  6. Какви са проблемите свързани с незаконно съдържание и софтуерно пиратство?

Дата и час на събитието: 26 юни 2014 г. от 19:00 часа

Място: Софтуерен университет – гр. София, кв. Хаджи Димитър, ул. Васил Кънчев 26, Бизнес сграда „Стефан Караджа“, вх. Д, ет. 4

Научете повече:

https://softuni.bg/trainings/seminars/details/1043

kvalifikacia.bg

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар