, , ,

Безплатната образователна платформа “ Coursera“

e-learning

 

Какво представлява „Coursera“?

Платформата предлага достъп до най-добрите университети по света. Постоянно текат курсове, към които можете да се присъедините безплатно.

Както споменахме вече, „Coursera“  е образователна платформа – тя си  партнира с водещите университети и организации по целия свят и предлага курсове за всеки. Курсовете са за допълнителна квалификация – чрез тях можете да се докоснете до най-добрите преподаватели в съответната област, която ви интересува. Чрез „Coursera“ можете да намерите онзи курс, който отговаря на вашите търсения и да се регистрирате още днес. Курсовете се провеждат чрез видеа, презентации, събеседвания.

Хубавото е, че можете да си изберете собствен график на обучение.  Можете да видите кратки видеа на лекции, да гледате интерактивни презентации, да измервате наученото и да се свързвате с хора, които имат сходни интереси на вашите, както и с инструктори, специалисти в съответните сфери.

Завършилите курса получават документ за успешно завършване, а също така можете да получите сертификат, който е по желание и се заплаща.

Подходите и методите на преподаване са утвърдени и доказани.

Нека да изтъкмем няколко причини, за да вземете участие в подобен тип обучение:

  • Доказана ефективност на онлайн обученията – този тип обучения играят много важна роля в залегналата програма „Учене през целия живот.“ Всъщност, неотдавнашен доклад от Американската образователна асоциация разкри, че онлайн обучението показва по-добри резултати при голяма част от студентите от нормален тип обучение.
  • При неусвояване на материята платформата изпраща материали, чрез които се преговаря всичко отново, с цел да бъде разбрано.
  • При някои задачи компютърното оценяване не може да бъде достатъчно изчерпателно, ето защо „Coursera“ предлага тестове и методи за оценяване, където други обучаващи могат да се оценяват и предлагат обратна връзка един на друг. Тази техника е показала отлични резултати в много случаи и се е превърнала във фактор при крайното оценяване.
  • Обучението е съчетано с множество образователни институции – партньорите на „Coursera“ използват платформата, за да предоставят на своите студенти допълнителни източници на информация, което повишава тяхната отдаденост, времето,което отделят, както и цялостното им представяне.

Образователната платформа „Courserа“:

https://www.coursera.org

Курсовете, които предлагат в момента:

https://www.coursera.org/courses

ТОП ОБРАЗОВАТЕЛЕН ИНОВАТИВЕН ПРОЕКТ и ИНИЦИАТИВА НА 2016 ГОД.

kvalifikacia.bg препоръчва:

„Talent Factory“ обучения  от Leader Academy – един специален тип обучения, обединяващи модули за личностно развитие с академично и кариерно ориентиране.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар