,

Маса с гледка

80_1wave_foto

„Прави любов сега, нощем и денем, зиме и лете… Ти си на този свят заради това и останалото в живота е нищо – само суета, илюзия, отпадък. Има само една наука – любовта, само едно богатство – любовта, само една политика – любовта. Да правиш любов, това е целият закон, това са пророците.“

Анатол Франс

Извинявам се, господине, но това място ще ни е необходимо. – Дълбокият глас ме накара да сепна, защото гледах залеза запленен. Обърнах се и видях млад мъж с официален черен панталон и късо бяло сако, като на келнер. Той и помощникът му подреждаха маса за вечеря на тревист хълм – бяла покривка и прибори, типично за много изискваните ресторанти.

– Някакво по-специално събитие ли ще има? – попитах.

– Годишнина от сватба.

– Колко души ще присъстват?

– Двама. Двайсет и пета годишнина е. Съпругът иска да изненада жена си с вечеря, сервирана на този хълм над морето.

        Само след няколко часа една щастлива жена щеше да преживее изненадата на живота си, на зелено възвишение на Мауи бийч (Хаваи). Вероятно, както се разхождат, съпругът ще предложи: „Защо не си починем тук за миг?“ Жената ще седне озадачена и тогава персоналът от изискания ресторант ше започне да сервира ястия, достойни за крал и неговата кралица, пред една от най-красивите гледки на планетата.

         Нека не загърбваме романтиката. Страстта е много свято нещо. Тя е самият сок на живота – електричеството, което дава искра на всеки растеж, постижение, израз.

        Още днес допуснете малко романтика в живота си. Ако имате партньор, изненадайте любимата или любимия с дар, който сте сигурни, че ще ги зарадва. Ако сте сами – подарете си цветя, отидете на масаж или направете нещо за себе си, което би направил любим човек. Не пропускайте нито миг от приключението живот.

Правете любов сега.

kvalifikacia.bg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар