Правило „5“ – мотивация и постоянство

5-hand_woodelywonderworks

Правило „5“ е съставено от 5 действия – и те се броят на пръстите на едната ръка – не повече!

Ако всеки ден нанасяш пет удара на дърво с остро сечиво – само 5 удара – не 50/500/5000 – то е въпрос на време да падне! Законът на постоянството е по-важен от всички останали стъпки за осъществяване на целите ни, по-важен е и от мотивацията.

В началото на всяка календарна година се заричаме да променим начина си на живот, ентусиазирани сме, мотиварани да го направим. Този прилив на енергия е достатъчен за 17 дни – на 18-тия ден всичко това, което сме си пожелали вече не е на дневен ред – доскучало ни е, отегчило ни е! Дисциплината и постоянството поемат инициативата от този момент. Не е достаъчно да сте само мотивирани! Необходима е  проявата на постоянство. Всеки ден по 5 удара/малко усилия/ ни доближават до успеха повече отколкото много положени усилия в рамките на няколко дни.

Правило „5“ е много просто, но изисква постоянство.

Ето и действията в духовен план на правило „5“:

  1. Да отделим време за себе си – в рамките на деня да прекараме 5-10 минутки сами, да се откъснем от ежедневието и да хвърлим един поглед от високо – разходка, джогинг, лека тренировка, медитация – каквото ни е присърце, каквото обичаме да правим, но да отделим тези няколко минути на ден за нас-самите.
  2. Да дадем – когато дадеш от сърце само заради самия процес на даване се случват чудеса! Процесът на даване е изключително силен. „По ръката, която поднася розата, винаги остава от аромата й!“
  3. Да отдадем признателност – благодарност за това, което имаме, за възможностите, с които разполагаме, за хората, с които сме заобиколени. Винаги има за какво да благодарим! Опитайте!
  4. Да дадем заслуженото значение на огледалния образ – в огледалото виждаме този, който има нужда от най-много уважение и заслужава да уважаваме най-мног0 – това сме ние! За да извършим всичко това, на което сме способни, е важно да засвидетелсваме уважение към себе си! Ценете себе си заради това, в което бихте могли да се превърнете!
  5. Приемете малките хубави моменти и дарове всеки ден! Отворете сетивата си!

kvalifikacia.bg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар