, , ,

Само днес… 10 всекидневни мантри за щастие

Happiness

Само днес

  1. Само днес ще бъда щастлив. Линкълн споделя, че повечето хора са толкова щастливи, колкото са решили да бъдат. Щастието идва отвътре – то не е функция на външни фактори.
  2. Само днес ще се опитам да се приспособя към нещата такива, каквито са, и няма да се опитвам да нагаждам всичко към собствените си желания. Ще приема семейството си, работата си и ежедневието си и ще изградя най-добрата нагласа към тях.
  3. Само днес ще положа грижи за тялото си. Ще направя гимнастика и необходимите за него упражнения – ще го нахраня, няма да го измъчвам и лишавам от нищо, защото иначе няма как да ми служи.
  4. Само днес ще опитам да развия ума си. Ще прочета нещо полезно. Няма да се отдавам на умствена леност. Ще прочета нещо, което изисква усилие, мислене и концентрация.
  5. Само днес ще се упражня в 3 неща. Ще направя някому добро, без той да разбере. Ще свърша поне 2 неща, за които нямам желание – просто така, за да се упражня.
  6. Само днес ще се помъча да бъда приятен за околните – ще изглеждам максимално добре, ще се облека възможно най-прилично, ще говоря, без да повишавам тон, щедро ще хваля другите, никому няма да критикувам, няма да намирам недостатъци за нищo и никого, няма да се опитвам да командвам и променям никого.
  7. Само днес ще се опитам да преживея деня, без да се мъча да реша наведнъж всичките проблеми в живота си.
  8. Само днес ще си направя програма. Ще си напиша какво е необходимо да свърша и какво искам да направя. Може и да не я спазя съвсем точно, но е важното да я имам. Това ще сложи край на 2 неудобства – припряността и нерешителността.
  9. Само днес ще прекарам 30 мин. в пълна почивка. Ще се отдам на мисли за нещо възвишено, за да придам духовно измерение на живота си.
  10. Само днес няма да се страхувам, най-вече няма да се страхувам да бъда щастлив – ще бъда смел, ще се радвам на красотата, ще обичам и ще вярвам, защото АЗ СЪМ ТВОРЕЦЪТ НА ЖИВОТА СИ.

kvalifikacia.bg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар